Schrijf- en wijnreizen. Leren, ontdekken, genieten.

Beste ontdekkingsreiziger en levensgenieter met een passie voor schrijven en wijn,

Kom jij er ook nooit toe om tijd te maken voor schrijven? Wil jij tijdens vakanties geen saaie cursus volgen, maar gewoon genieten van de lokale gastronomie en de cultuur verkennen? 

Een reis die schrijfbegeleiding en wijn leren kennen combineert, in het inspirerende en overheerlijke Piemonte is dan de oplossing! De zon in je glas, glasheldere schrijfcoaching en zonovergoten genotsmomenten worden jou aangeboden om de reisweg van jouw persoonlijke schrijfproject te ontdekken in een oase van rust waarin je zintuigen en de inkt die door je aderen zal vloeien toch telkens weer geprikkeld zullen worden. 

4 volledige dagen en 3 nachten

Mail mij om op de hoogte te blijven van de volgende reis.

Boeken in groep als teambuilding of vakantie op een datum naar keuze is bespreekbaar.


Ik ben Leona Geudens en ben zaakvoerder van copywritingbureau (B)right 2 Write. Ik ben gewapend met en licentie communicatiewetenschappen, een bijzondere licentie vrijetijdsagogiek, een aggregaat voor het hoger onderwijs en een doctoraatsopleiding in de sociale wetenschappen om schrijfbegeleiding op hoogstaand niveau te verzorgen. Door ruim 10 jaar ontdekkingsreizen te organiseren voor Wine-Loft heb ik een uitgebreide kennis van de wijnwereld. 

Het aanbod:

Ontdekkingsreis Schrijven en Wijn. 
Van dorre druif naar ongelooflijke wijn.

Van droge woorden naar onvergetelijke verhalen.

Piemonte (Noord-Italië), donderdagochtend 28 maart tot zondagavond 31 maart 2019

Vlucht Brussel Zaventem - Milaan

 Voor wie wordt ter plaatse de rode (wijn)loper uitgerold?

Mensen die van schrijven en van wijn houden¸ genieters, zoekers naar rust, gastronomen, ontdekkingsreizigers, Italiëfans. Ze mogen voldoen aan het totaalpakket, maar ook slechts één eigenschap is voldoende.

Ze staan open voor een ontdekkingsreis van smaken, geuren en kleuren. Zowel een oase van rust als een rijkdom vol impressies die de basis zijn van onvergetelijke herinneringen zijn aanwezig. Werken aan een specifiek project in het kader van smaak is mogelijk, maar geen vereiste.

Een partner meenemen die niet schrijft, maar enkel de toeristische en gastronomische ervaringen van de reis wil beleven is mogelijk.


Hoe gaan we op verkenning in de wereld van schrijven en wijn?

We gaan op ontdekkingsreis met een notaboekje in de hand. Aan de hand van kleine opdrachten laten we ons leiden door onze zintuigen en schrijven we onze indrukken op.

Zintuiglijk schrijven zet verhalen scherper. Doe je ogen even dicht, open ze met kleppen op en laat je leiden door al je zintuigen. We laten ons leiden door smaak, geuren en kleuren, het voelen van texturen en het luisteren naar de stilte.  Je zult ontdekken dat dat dit een heel bijzondere reis wordt om de wereld rondom je totaal anders te zien en er zelfs veel intenser van te genieten. Niet leven maar Leven. Leef. Beleef. Herleef. Life is live!

Een voorbeeld vind je in deze blog. 


De schrijfbegeleiding praktisch:

Voor vertrek, hebben we een uitgebreid gesprek via skype, waarin jij jouw schrijfambities uitlegt en wordt gepland hoe jij deze kunt realiseren. Dit kan een project zijn, maar ook gewoon de zin om zintuiglijk te schrijven.

Elke ochtend (9u30 tot 10u30) en avond (19u tot 20u) voorzien we een schrijf coaching in groep voor persoonlijke begeleiding en feedback.

Overdag zijn we ontdekkingsreizigers, gewapend met een pen en papier. We vergaren kennis over het proces van wijn maken en de omgeving, genieten van zon, drank en rust waarin inspiratie de vrije loop kan nemen. Onderweg zullen ook schrijfmomenten worden gecreëerd. Tijdens onze uitstappen gedurende de dag ben ik inspirator en motivator; mentor en criticus.

Bonus: na de reis wordt een feedback op de geschreven teksten gegeven per e-mail en wisselen we informatie uit in onze besloten facebook groep.

Ons verblijf: Agriturismo La Mussia met gastvrouw Laura en haar familie in de heuvels van Piemonte, op een klein eindje rijden van Alba, Asti en Acqui Terme. Alle kamers van La Mussia zijn rustiek ingericht en hebben een eigen badkamer. 

  • Het uitgebreid ontbijtbuffet met artisanale producten en diverse huis bereide lekkernijen wordt geserveerd op een panoramisch terras met uitzicht op het landschap. 
  • Overdag proeven we van lokale lekkernijen. 
  • s ‘Avonds is er een driegangenmenu; bereid door Laura.

Een volledig dagprogramma met busvervoer wordt uitgewerkt, maar we geven al een impressie van een aantal bezoekjes:

Van dorre druif naar memorabele wijn. 

Lionello van Poderi Rossi Giovanni (Piazza Roma in Agliano Terme). Wij ontdekken zijn barberawijnen, zijn wijngaarden. Intense krachtige smaken die lang blijven nazinderen op je gehemelte. Onvergetelijke kwaliteit met bewaarpotentieel van een charmante wijnboer met stijl en een schitterend domein op de heuvels, waar ook truffels te vinden zijn. 

Bric Cenciurio in Barolo. Degustatie van hun wijnen (barolo, barbera d'alba  , nebbiolo roero arneis, langhe bianco, nebbiolo, late harvest birbet, grappa di arneis, grappa di barolo). Dit kleine stadje is een wereldreferentie op het vlak van hoogstaande wijnen. Deze absolute top laat je zeer machtige smaken ontdekken, waar heel wat verhalen over te schrijven zijn 

Azienda Agricole Poggio - l’ospitalità viene prima di tutto! Onze gastheer van dit familiebedrijf in de bergen van Castel Boglione is Matteo Poggio. Je kan o.a. genieten van vino spumante, witte wijnen, rosato, barbera's, dolcetto en zoete moscato. Je zult versteld zijn om te ontdekken dat de zeebries en de koudere temperaturen de wijnen betoveren met unieke smaken.

Straffere verhalen.

Bezoek aan het zeer prominente grappa-huis Berta in Mombaruzzo. Gegidste rondleiding van ongeveer 1 uur (een kijkje in het productieproces, bezoek museum van, kennismaking producten, een blik op het natuurpark en^het wellness centrum met onder andere grappatherapie) met nadien een degustatie van grappa’s naar keuze. Op zondagmiddag lunchen in het exclusieve restaurant Villa Prato.

Exclusieve rondleiding bij Distelleria Beccaris in Costogliole d’Asti met degustatie van een selectie van bijzondere grappa’s en likeuren.

Op smaak gebracht op een bedje van Piemontese delicatessen. 

Slow food, slow motion enjoyment. We genieten ook uitgebreid van hazelnoten, lokale kazen, salami's e.d. en krijgen impressie van lokale steden en de cultuur ter plaatse. 

Uiteraard krijgen alle deelnemers een gedetailleerd programma. 

All-in-prijs: 1050 euro

Meer informatie en vragen: leona@bright2write.be

(B)right 2 Write plant na de coronacrisis nieuwe reizen naar Piemonte, waarin schrijven wordt begeleid en er op ontdekkingstocht kan worden gegaan naar wijn, gastronomie en cultuur. Het thema zal branding zijn voor ondernemers die van hun werk een opmerkelijk werk willen maken. Een traject van "storytelling" naar "storyselling" zal worden uitgediept.


Aanbod op aanvraag:

Ontdekkingsreis porto en Porto, de drank en de stad.

We verkennen geuren en smaken, observeren details waar anderen geen oog voor hebben, luisteren naar de geluiden van natuur en mensen. Je krijgt een impressie van de toeristische stad en laat je gedachten meegolven op de Douro, maar wordt ook meegenomen naar onbekende plekjes in het lokale leven.

Je wordt als VIP uitgenodigd bij unieke portohuizen die niet toegankelijk zijn voor een groot publiek: o.a. Niepoort, Ramos Pinto, Romariz, Fladgate – Symington- groep. We verlaten ook een dagje de stad om de unieke sfeer van een quinta te ervaren in de Douro-vallei.

Schrijf- en wijnreis naar de pareltjes van de Duitse Moezel en sprankelend Luxemburg.

We zullen tot de verrassende ontdekking komen dat Duitse wijnen verrassend goed zijn, ondanks het negatieve imago waarmee ze vaak af te rekenen hebben. We gaan de zalige wijnen ontdekken van het huis Zecherhof van de familie Kaufman aan de voet van de wijnbergen met zicht op de schitterende Moezelrivier. Er is een lokale rondleiding, uitleg over het proces van druif tot wijn en uiteraard uitgebreid proeven.

In Luxemburg gaan we letterlijk en figuurlijk de bruisende tour op door de bubbels in al zijn aspecten te ontdekken van Gales en Krier.

Praktische details:

  • Richtprijs: 1050 euro all-in.
  • 4 volledige dagen en 3 nachten.
  • Schrijfbegeleiding in groep: 1 uur ’s morgens en 1 uur ’s avonds. Gedurende de ganse dag met een volledig programma van bezoeken, coaching bij het uitwerken van opdrachten.
  • Dit wordt georganiseerd op maat voor groepen vanaf 6 personen.
  • Een partner meenemen die enkel wil genieten van wijn is een optie.

Getuigenissen:


Dank je wel Leona voor de onvergetelijke ervaring. Zo veel geleerd over wijn en sterke dranken. Zo veel mogen proeven van verschillende kazen en salami. Zo veel interessante ontmoetingen met de makers zelf. Hier kunnen de “echte” reisleiders nog iets van leren. Ria

 


3000 Leuven
leona@bright2write.be
F BE 0554.913.343
Privacy
Algemene voorwaarden

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x