Internationale Dag van de Alleenstaande Ouder verdient steun!

Op 21 maart 2019 is het de “Internationale Dag van de Alleenstaande Ouder” in Hal 5 in Kessel-Lo van 16 tot 22u. (B)right 2 Write is enthousiast sponsor van dit evenement.

“ #werockaroundtheclock” is de rode draad; van ‘s morgens tot ‘s avonds zijn solo ouders (weduwe/-naar, gescheiden, bewust alleen) in de weer, waarbij alles rond hun kinderen draait. Zij krijgen echter amper waardering en steun. De maatregelen tot nu toe zijn ontoereikend vergeleken bij de maatschappelijke en persoonlijke kosten die alleenstaand ouderschap met zich meebrengen.

De noodzaak: via interactie naar reactie en vooral actie. De klok tikt verder. Geen respijt, maar tijd voor een beter beleid met bedenkingen:

  • Goed gezin-d? Gezinnetje spelen is het maatschappelijke ideaal. Er rust een taboe op alleenstaand ouderschap en dit beeld moet veranderen.
  • Onmacht, veerkracht, daadkracht. Super Hero but zero respect! Alleenstaande ouders zijn geen superhelden maar moeten over superkrachten beschikken om werk, huishouden en kinderen in goede banen te leiden. Zij verdienen maatschappelijke waardering en een betere work-life-balans.
  • Vroeger leven verloren en de weg kwijt?! Info is moeilijk toegankelijk. Centraliseren van informatie en hulp is noodzakelijk.
  • Geen (t)huis! Alleenstaande ouders worden gediscrimineerd op de woningmarkt (huren, kopen). Betaalbare en geschikte huisvesting moet een recht worden.
  • Arm in geld, rijk aan kinderliefde! De financiële toestand van ouders is erg moeilijk met alle gevolgen van dien. Betaalbare en flexibele kinderopvang en een maximumfactuur voor middelbare scholen zijn minimumvereisten. Kinderarmoede aanpakken door de levenskwaliteit van de alleenstaande ouder te verbeteren
  • Alleenstaand zijn is alleen staan! Een sociaal-ondersteunend netwerk ontbreekt vaak. (H)erkenning van zorgondersteuning is een belangrijk punt.

Solo ouders, samen sterke schouders.  Er zal dus een petitie met speerpunten rondgaan voor een geïntegreerde totaalaanpak van deze en andere uitdagingen van alleenstaand ouderschap evenals erkenning en financiering van bottom-up bewegingen.

Empoweren, sensibiliseren en verbinden is een noodzaak. TV-gezicht Veerle Dobbelaere verleent haar steun als moderator. Sprekers, denktank, debat en interactieve beurs zijn de bouwstenen. Vanzelfsprekend is er gratis kinderanimatie.

Details van het programma: https://alleenmama.jimdo.com/evenementen/

De Internationale Dag van de Alleenstaande Ouder wordt een vervolgverhaal waarvoor vele beleidsmakers solo ouders een warm hart zullen toedragen, waarvoor ze extra steun zullen krijgen tijdens de federale verkiezingen op 26 mei.

3000 Leuven
leona@bright2write.be
F BE 0554.913.343
Privacy
Algemene voorwaarden

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x