Griezelverhaal (en wie de griezel is mag de lezer bepalen).

Een schril geluid verstoort een lezing. Deze keer moet ik geen wenkbrauwen naar de stoorzender fronsen, maar moet ik zelf aan de bel trekken. Aangezien ik schriftelijke communicatie het liefst de nationale godsdienst zou maken en mijn geïndoctrineerde “volgers” dat weten, moet het al bijna om een noodgeval gaan. Oeps dochterlief – die mij over het algemeen tekstberichtjes stuurt om de confrontatie met De Lastige Mama, met uitgekiende precisie te omzeilen. Dan kan het niet anders dan dat er een grote ramp is gebeurd, waarbij dat wereldnieuws waarbij leider X een verkeerd woord tegen Y zei en als wraak niet wordt vernietigd, belachelijk pietluttig lijkt. Het moet wereldoorlog zijn in mijn universum. Inderdaad, een groot monster blijkt te zijn binnen geslopen in ons huis. Zwartgallig donker, vastberaden met adrenaline door veroveringsdrang, hongerig en hebberig, met grote potenpas kwam hij op haar af. Ik slik, wil de hulptroepen al inroepen, maar ze is mij voor. Met zachte stem, nog duidelijk onder de indruk, laat ze mij weten dat ze Hem, de Grote Duivel overmeesterd heeft. Ik prijs haar de hemel in – ja-ja; ik geloof…in haar.

Maar mama…Ja, maar mama… Ja ja! Kun jij hem straks opruimen? Eh… ja hoor. Oh god…allemachtig; ik ben nu het opperwezen dat moet regeren over leven of dood.

Ik doe alsof ik een koelbloedige begrafenisondernemer ben als ik het huis betreed. Wat papieren zakdoekjes doen dienst als lijkwade voor de S-P-I-N die door de schoen van de superheldin werd vermorzeld. Ik regel vlug een zeemansgraf (och ja, daar mondt de riolering toch uiteindelijk in uit – ik bekijk de dingen graag positief).

Ik voel mezelf een meedogenloos monster, maar troost mij met de wetenschap dat ik voor even in de tienerhitparade een monsterhit zal scoren. Jiha, ieder monsterdiertje zijn pleziertje denk ik monter (zonder s). Hopelijk houd ik geen kater over aan dit avontuur. Poezen “spinnen” ook en alleen al van het woord heb ik even genoeg.

In spin de bocht gaat in…

ik spring eruit.

Geen hersenspinsels meer.

Help, straks komt er nog een invasie van spinnen in mijn gedachten en een spin-off voor vervolgverhalen.


 


3000 Leuven
leona@bright2write.be
F BE 0554.913.343
Privacy
Algemene voorwaarden

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x