Zintuiglijk schrijven

Zintuiglijk schrijven zet personages scherper. Doe je ogen even dicht, open ze met kleppen op en laat je leiden door al je zintuigen. Je zult ontdekken dat dat dit een heel bijzondere reis wordt om de wereld rondom je totaal anders te zien en er zelfs veel intenser van te genieten. Niet leven maar Leven. Leef. Beleef. Herleef. Life is live!

Mijn wandeling door het park van de abdij in Leuven:

Het ritme van de zomer, wordt bepaal door talloze bisnummers. Kra – kra, telkens 2 keer, weer en weer. De hitte zindert, maar voelt in de schaduw aan als een warm deken. Kra – kra. Een koel briesje kriebelt mijn gezicht. Kra – kra. Mieren zijn de aarde aan het kriebelen met hun pootjes, door onzichtbare korreltjes om te ploegen. Kra – kra. Straks krijg ik nog de kriebels van die vogel. Ik houd mij kras. Ik ben nu een vrije vogel, die zich laat dragen door de vleugels van de vrijheid; vreemde vogel in eigen nest, met arendsogen spiedend naar details waar ik anders blind voor ben. Kra kra. Ha ha. Aha – momenten. De wind gaat harder waaien. De blaadjes mogen meespelen. Kra kra. Onbekende bosgeest, jij laat je niet zien, maar straks ga ik heimwee naar je hebben als ik van dit kra-kra-kraaiennest weer terugvlieg naar mijn betonnen nest in de Ravenstraat met zijn nachtraven en flierefluiters. Nog even genieten van een klein bisnummer. Zwoele warmte op mijn wangen, haartjes in de wind. Bis bis. Onmisbare link naar zintuigen en deze zinnen.

Groen krekeltje, jij sprong zomaar op mijn sjaal en ik sloeg je weg. Jij was vast van slag. Je zwijgt, zo verslagen, geen kri kri. Tja, kri kri en krak ra, daar zou een mens helemaal krakkemikkig van worden. Ik zie je verder lopen op het bankje naast mij en dan spring je weg, de vrijheid tegemoet in dit schitterende bos. Ik wil zelf helemaal niet de dans ontspringen. Deze open plek in het bos nodigt uit om te dansen, rond en rond en rond de bomen, totdat ik zatjes en zotjes wegdraai en neerval op het dorre gras dat mij zal kriebelen, terwijl de wind zachtjes een liedje in mijn oren fluistert en mijn geest naar geluksmomenten zweeft. Ik hoef zelfs niet te bewegen. Deze plek brengt zo veel in beweging. Dit gaat doorwegen in mijn schatkist aan herinneringen, ook al voel ik mij vederlicht. Kra kra en kri kri, nodig mij gerust uit in jullie huisje. Ik heb ook nog wel wat noten op mijn zang. Misschien moet ik maar boskabouter worden, of is dat te kra-kra-kras? Groene groetjes, natuur-lijk.

3000 Leuven
leona@bright2write.be
F BE 0554.913.343
Privacy
Algemene voorwaarden

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x