Spreekt ze mee-r? Van innerlijk ster-ven naar ster-k.

Het publiek rond haar roezemoest enthousiast en lacht. Ze ziet zo veel laaiend enthousiaste gezichten. Neen, fans van haar zijn ze niet. Ze speelt liever grijze muis en er toepasselijk vanonder muizen lijkt tijdelijk een droom. Het ontgaat haar totaal wat er gezegd wordt, ook al weet ze dat het onderwerp binnen haar interessegebied ligt en ze beter zou luisteren om erop in te pikken. Ja, zij is de volgende spreekster. Gedachten van mislukking en totaal afgaan gieren door haar hoofd. Haar hersenkronkels lijken op een rollercoaster te zitten, waar ze zelf niet aan het stuur zit en helemaal geen enkele vorm van controle over heeft. Ze zweet en haar wangen zijn knalrood. Ze prutst aan haar sjaal, die meer dienstdoet als een beschermend dekentje, dan als perfectionering van haar outfit.

Enthousiast geklap. Een harde stem met harde klanken die galmen van professionele zekerheid. En dan nu…onze volgende spreekster… een absolute expert in haar vak.

Ze kijkt rond, vertwijfeld, zou ze zich vergist hebben, was het dan toch niet aan haar – oef. En dan hoort ze haar naam – oei. Overduidelijk. Bijna uitgespeld. Ze voelt al een blik op haar gericht. Oeps – een bekende.

Ze staat recht. Langzaam, alsof ze haar ter dood veroordeling zo lang mogelijk wil uitstellen. Ze is zo gek geweest om in te stemmen met dit soort zelfmoord. Ze… zal… moeten. Ze slaat haar sjaal dichter om zich heen en houdt hem stevig vast met haar armen alsof hij een reddingsboei is.

De weg naar het podium lijkt tergend lang; een stap en nog een en nog veel meer (of eigenlijk toch niet); of ze het nu wil of niet, de druk van de omgeving zorgt ervoor dat ze vooruit moet. De trapjes voor haar lijken een groter obstakel dan de beklimming van de Mount Everest. Tja, en dan staat ze daar. Ze trekt haar warme sjaal dichter rond zich. Maar dan… werpt ze hem resoluut van zich af. Haar onzekerheid ligt op de grond; misschien niet ver van haar verwijderd maar ze heeft hem in ieder geval weg gelegd.

Ja, ze staat daar! Ze masseert haar armen, vlug maar krachtig. Om haar nervositeit om te zetten in positieve energie neemt ze een power sprong. Het geroezemoes in de zaal verstomt. Die onverwachte beweging had het publiek niet verwacht. Ze zwijgt nog heel even, waardoor de mensen zich moeten gaan afvragen of ze misschien toch wel iets te vertellen heeft. Ze kijkt hen aan, richt haar ogen zelfs op die ene bekende. Neen, ze is geen willoos slachtoffer meer. Met haar schouders recht, voelt ze de innerlijke kracht in zich opborrelen. Ze is een power woman. Yes, she can en ze heeft zelfs het recht om dat te zijn. Iedereen mag dat weten en meer nog, ze weet dat ze anderen kan inspireren. Op haar manier is ze een klein beetje wereldverbeteraar en kan ze een boodschap brengen.  Het is haar moment om te stralen. Ze mag een ster zijn, een vertelSTER. Ze is niet meer bang. She starts 2 bang, schiet met vuurelementen op basis van haar innerlijke passie, om vonken te laten overspringen en te eindigen met vuurwerk.

Het alsof ze alles zomaar vertelt, maar zij weet dat de geheime sleutel om de deuren van succes te openen een degelijke voorbereiding is. Ze heeft lang gesleuteld om die magische woorden te schrijven waarmee ze kon betoveren en veroveren. Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, hoe word je de beste van het land? “Door voor mij te staan en te oefenen, oefenen, oefenen voor een driewerf hoera!”

  • Ik heb een droom
  • Ik heb een droom… voor jullie.
  • Ik ga bewijzen dat ik jullie droomfabriek ben.

En tot slot van een droomscenario, waarbij ze niet vergeet te glimlachen en oogcontact te houden:

  • We dream.
  • We win.
  • Yes. Yes. Yes.

Slaap er geen nachtje over en noteer nu mijn nummer. 1-2-3- Actie.

Applaus!

Her power 2 B flower; geen groentje meer, maar groeien en roos-kleurig verder bloeien.

Anders denken over spreken voor een publiek verandert!

3000 Leuven
leona@bright2write.be
F BE 0554.913.343
Privacy
Algemene voorwaarden

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x